Ezek a tanárok..

Sziasztok!

A matematika nem egy egyszerű tantárgy, gondolom sokan vagytok vele így.

Megtanulom, de minek, számon kérik, de minek, mindent megteszek a jobb jegyért, de valahogy nem akar görbülni...

De sejtitek, hogy ez nem csak rajtatok múlik, hanem a tanáron is.

Nektek milyen típusú a tanárotok?           kedves és aranyos                                                                          idegbeteg


Ha kedves és aranyos, akkor nagy mázlitok van, de ha nem... akkor jönnek ám a gondok...

Mik a jelei, ha a matematika tanárod kiszemelt magának?

Én idáig jó pár verzióval találkoztam a tanítványaim között, de különböző lépéseken mindenki átmegy.

1. lépés: felfigyelsz rá, hogy szinte az egész osztály bukik, vagy sz*rul áll, így nem maradtál le a többiektől

2. lépés : kezd gyanússá válni, hogy a tanárod kitüntet a figyelmével... állandóan számon kéri tőled a leckét, mindig ki kell menned a táblához, a jegyeid valahogy nem mutatják azt, hogy te mennyit tanulsz, s ha megkérdezed, simán el tudja magyarázni, hogy miért nem kaptad meg a maximális pontot egy feladatra (Csabi írt egy év végi dolgozatot, s a megoldásai helyesek voltak, de!! a tengelyeken fokokat írt, nem radiánt, így pár pontja már el is veszett)

3. lépés: órai munkára is elkezd neked egyeseket írogatni (Pistike pl. nem vitt magával vonalzót, de pl. Lilla azért kapott 1-est,mert nem másolt be 4 sort a füzetébe...)

4. lépés: kezd gyanússá válni, hogy a többiek valamicskét javítottak, de te neked még mindig nem vmi jók a jegyeid

S innentől jöhet a tagadás... á csak képzelem,s ezután a  felismerés, hát ez sz*vat!!!!

Mit teszel:
 • Leggyakoribb, hogy próbálsz láthatatlannak tűnni, s meghúzni magad, de sajna ez nem fog menni, mert valahogy mindig észrevesz... 


 • Próbálsz puskázni vagy széttanulod az agyad, s olyan leszel, mint egy zombi, hogy a jegyeid jobbak legyenek, de ez se segít....


 • Te is idegbeteg leszel, mert már a beledet is kik*pöd, de nincs semmi eredménye


 • Várod, hogy görbül e a félévi vagy az év végi bizi jegye, várod a jóindulatát, hogy ne húzzon meg

s a végső, hogy a szüleidnek be kell mennie az iskolába... 


Remélem nem ismertél magadra, de ha másra igen, akkor szólj neki, mert próbálok tippeket adni, amivel ezt elkerülheted! garancia nincs, hogy melyik tanárra milyen hatással lesz, így tesztelgetni kell! :)


Eszter

Ha tetszett oszd meg:

Sziasztok, Tóth Eszter vagyok, Idegenvezetőd a számok Birodalmában. Célom, hogy segítsek a matekot megérteni, megkedvelni.

3 megjegyzés:

 1. "Csabi írt egy év végi dolgozatot, s a megoldásai helyesek voltak, de!! a tengelyeken fokokat írt, nem radiánt, így pár pontja már el is veszett"

  Ha Csabi a tengelyekre fokot írt, nem radiánt, akkor nagy eséllyel fokkal számolt, ami sok esetben annyira más eredményt ad, hogy nem lehet helyes a megoldása.

  "kezd gyanússá válni, hogy a többiek valamicskét javítottak, de te neked még mindig nem vmi jók a jegyeid"

  És ilyenkor a normális ember fogja és megkéri a tanárt, hogy ugyan segítsen már, mert az ember tanul tanul és tanul és nincs eredménye. És a leggonoszabb, legtégedszivatóbb tanár is értékelni fogja az igyekezetet és nem küld el a fenébe.

  Nem mindig a tanár a hülye..

  VálaszTörlés
 2. Az eredmény nem vàltozik, ha fokban vagy radiànban adsz meg egy értéket. A megoldàshoz àlt. érdemes odaírni mindkét megoldàst (ez nem hiba )

  VálaszTörlés
 3. Igen, a tanárok ált. értékelik az igyekezetet, de (sajnos) van már rá két ellenpéldám is, amikor ez mit sem segít, sőt ront a helyzeten. Szerencsés az a diák, akinek segítőkész a tanára. S a főiskolán/egyetemeken pedig ritka, mint a fehér holló...

  VálaszTörlés