Google bemutatása-mire is tudod használni

Ismered a Google-t?

A válasz szerintem igen. S az alkalmazásait is?
Nagyon hasznos lehet a suliban, vagy a munkahelyen is.

Nézzük át, hogy mik vannak, s mire tudod használni. A későbbiekben bevezetlek, hogy egyes alkalmazásokat hogyan kell használni, mi a csínja-bínja.

- Kereső : ezt általában mindenki szokta használni, ha épp keres valamit, egy szóra, programra, anyagra.

- Képek: ez szintén kereső, csak képekre

- Térkép: ha egy helyre keresel, ahova el szeretnél jutni, vagy pl. szeretnéd megnézni a domborzati viszonyokat, a helyet

- youtube: ki ne ismerné, ha keresel egy számot, egy jó kis videóklipet, a haver hülyülését, amit feltöltött ide, azt itt megtalálod

- hírek: itt olvashatsz a hírekről

-  gmail : ez egy ingyenes levelező program, aminek rengeteg hasznos programja van. Folyamatosan bővítik a tárhelyet, így sosem lesz olyan, hogy nincs elég hely a leveleidnek :)

- Drive: régen goggle docs néven futott. De egy kis változáson ment keresztül az utóbbi időben. Itt execl,word stb fájlokat tudsz létrehozni, most én is egy ilyenbe írok :) s azért, mert ez a neten van, így ha elmész valahova, s ott lépsz be a goggle fiókodba, ott is tudod szerkeszteni, amit csináltál, sőt megsozthatod másokkal, s egyből látod a változtatást, ha valaki beleírt.

- Naptár: ez egy jó kis naptár, szintén esemény megosztással, ami nagyon jó benne, hogy értesítést kérhetsz e-mailban, vagy telefonon is, hogy mikor lesz az az eseményed, s te állítod be, mikor kapd az értesítést. Ha feledékeny típus vagy, elküldheted magadnak akár minden nap is.

- Fordító : különböző nyelvekről tudsz fordítani magyarra és vissza. Jó benne, hogy meg is hallgathatod a szó kiejtését

- Blogger: ha kedvet érzel, akkor indíthatsz saját blogot is, amiben megoszthatod élményeidet a világgal

- Fényképek: ide feltöltheted fényképeid, s attól függően, hogy állítod be , láthatja csak egy ismerősöd is, vagy akár az egész világ. Szépen rendszerezheted képeidet albumokba, címkézheted őket, hogy ki van a képen, megjegyzéseket írhatsz, s még a kép tulajdonságai is meglesznek.


Próbáltam rövid lenni, de nem sikerült. Annyi jó alkalmazása van a goggle-nek, hogy csak ilyen hosszan sikerült írnom róluk.
Próbálgasd, nézd meg mit tudnak, ha elakadsz nyugodtan írj segítek. De folyamatosan lesznek cikkek, amikben bemutatok egy-egy részt valamelyik alkalmazásból.

Szép napot: Eszter

Ha tetszett oszd meg:

Sziasztok, Tóth Eszter vagyok, Idegenvezetőd a számok Birodalmában. Célom, hogy segítsek a matekot megérteni, megkedvelni.

    Blogger Comment

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése